(Видео) Додека МТВ се КУРТОНизира, хрватскиот јавен сервис(ХРТ) ги отвори вратите за Зоран Заев: Ова ќе трае додека не се врати слободата!

0
619

Z.Zaev-hrt-685x320

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев даде интервју за националана Хрватска радио телевизија(HRT).

„Јас знам дека ова ќе трае се додека не се врати слободата и демократијата во Македонија. Ништо ниту помалку ниту повеќе ме интересира мене, раководството на најголемата опозициона партија и на целата коалиција, коишто сме со исти ставови. Девет години сме опозиција. Можеби заради тоа сме растеретени.

Знаеме каква е состојбата во државата. Секако, честа народот ја дава кој ќе ја води Македонија. Но, тоа не е примарната цел којашто ја имаме. Примарна цел е слободата, демократијата и европските вредности да ги вратиме во нашата земја“, рече претседателот на СДСМ, за Хрватската радио телевизија.

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=ugozz2kIbUs[/youtube]