(ВИДЕО) Директорот на ЈКП Водовод, Јанески ги израдува прилепчани : Полнењето на вештачкото езеро нема да биде на товар на „Водовод и канализација“, ВМРО-ДПМНЕ ги манипулира граѓаните и да не јадат многу бурек

0
430

Емил Јанески, директор на ЈКП „Водовод и канализација“, најостро ја демантираше изјавата на Ирена Стерјоска-Локвенец од ОК на ВМРО-ДПМНЕ, дека трошоците за полнењето на вештачката акумулација „Прилеп“, ќе паднат на товар на ова јавно претпријатие, односно на џебот на граѓаните на општина Прилеп.

Таквите лаги и манипулации на ОК на ВМРО-ДПМНЕ, како што рече Јанески,
имаат за цел добивање ситнополитички поени во пресрет на вториот круг од
претседателските избори.