(ВИДЕО) ДЕНЕС ОХРИД БЕШЕ ДОМАЌИН НА ГОЛЕМА НАТО ВЕЖБА ЗА СПАСУВАЊЕ НА ЦИВИЛНИ КАТАСТРОФИ – ВЕЖБОВНА АКТИВНОСТ ОД ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ КОЈА ИНВОЛВИРА ПОВЕЌЕ ОД 700 ОД ЗЕМЈАВА И СТРАНСТВО

0
183

Денес на големата НАТО вежба “Северна Македонија 2021” во струшко се изведе комбинирана вежба за спасување на затрупани лица од хемиски контаминирани урнатини.

Вежбата е во организација на Центарот за управување со кризи и НАТО ЕАДРЦЦ (Евроатлански координативен центар за справување со катастрофи) и се изведува во охридскиот и струшкиот регион, учествуваат повеќе од 700 учесници од 27 држави и 14 меѓународни организации.

Фејсбук статус на директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов.