(ВИДЕО) Гулаб украде GoPro камера и направи уникатно “селфи”!

0
416
Еден галеб успеа да украде GoPro камера од еден германски турист кој снимал кадри на шпанските острови. Галебот потоа продолжил да лета со камерата, па дури успеал и да направи одлична “селфи” фотографија.
[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=99iRcdiOa-I[/youtube]
Овој инцидент се случил на Галиција каде Мартин Лозано се обидувал да направи фотографии со поглед на морето. Кога го видел галебот, тој ја спуштил камерата како би го фотографирал, но птицата без страв му пришла од блиску, ја зграбила камерата и одлетала.
galeb-go-pro-selfie-01
Очигледно после одреден временски период на галебот “му здосадило” да ја носи со себе камерата па ја оставил на блиска локација од каде што и ја земал. За среќа, Лозано успеал повторно да дојде до својата GoPro камера при што успеал да добие и одлични фотографии како и видео запис.