ГРУЈО И МИЈАЛКОВ ГО ОДВРЗАА ЌЕСЕТО: Настаните на ВМРО ДПМНЕ личат на ЕВРОВИЗИЈА, големи џиновски плазми, ЛЦД ЕКРАНИ НА ЗЕМЈА, дури и украсни ЛЦД екрани поставени во формација сонце за дополнителен впечаток!

0
1411

Овие веќе забегаа со фрлањето на пари украдени од народот! Нивните настани веќе се на ранг на избор на песна на Евровизија, голема бина, џиновски екрани позади и по еден од лево и десно, лцд екрани на земјата пред бината па и лцд-а поставени во формација сонце за дополнителен впечаток.

dpmne evrovizija

Еден ваков настан чини стотина илјади евра, а ДПМНЕ има годишно по 5-6 вакви настани кога нема избори, а кога има и избори нивниот број се качува пута десет, што значи дека само за митинзи ДПМНЕ троши во просек по еден милион евра во нормална година а 5-6 во изборна година. Што е со другите трошоци и за поткуп на гласачите?

Колку чинат едни избори за Груевски и Мијалков? Колку 5% од еден автопат? 30 миљона?