(ВИДЕО) ГО ВДОМИЛ МИСЛЕЈЌИ ДЕКА Е КУЧЕ, НО СЕ СЛУЧИЛО НЕШТО НЕВООБИЧАЕНО

0
1430

Кинески фармер пронашол напуштено животно во шумата во близина на својата фарма и мислејќи дека во прашање мало куче, го земал со себе дома.

Не се двоумел ниту секунда, туку влакнестото животно го земал и однел во својот дом среќен што животното ќе биде на сигурно.

pas-medvjed-60927

Меѓутоа, по неколку недели, приметил нешто необично кај својот нов пријател. Животното немало опашка и премногу брзо растело за едно куче.

Тогаш сфатил дека не е во прашање куче, туку азиска црна мечка – безопасен вид на мечка која обично е мета на ловџиите, чии делови од телото на овој крај од светот се сметаaт како деликатес како и неговите супстанци се користат во медицината.
Мечката потоа ја однел во локалното засолниште за животни наменето за зачувување на видовите кои непромислено се убиваат од страна на ловџиите.

Не само што си најде нов дом, туку оваа симпатична мечка е спасена од сигурна смрт.