(ВИДЕО) ГОЛЕМ ГАФ НА ЉУБЧО НА ТЕЛМА: Призна дека се слушал со Сашо Мијалков, Сашо го канел на балет, а Љубчо фаќал врски кај Сашо за негови сопартијци да не бидат апсени

0
1506

bubesashomijalkov

Неверојатен гаф на екс премиерот Љубчо Георгиевски кој на Телма призна дека се слушал со Сашо Мијалков при што Сашо го канел на балет а Љубчо барал врски кај шефот на тајната служба за да фаќа врски за свој сопартиец да не оди во притвор?! Зошто кај Сашо се јавувал за да издејствува негов пријател да не оди во притвор кога притворот го одредува истражен судија?!

Сашо не е судија ниту обвинител ниту министер за правда, тој беше шеф на тајната служба?! И потоа Љубчо во емисијата кажа дека верува во македонското судство и требало да се продолжи со судското процесуирање на случајот Пуч?!?! НЕВЕРОЈАТНО! Слушнете сами!

(Притоа Љубчо кажа дека само два пати се слушнал со Сашо, но колку пати се видел со него лично на тајна дестинација во земјава и во странство?! Дали тоа ќе го открие на македонската јавност? И дали комуницирал и сеуште комуницира до водството на ДПМНЕ преку посредници, Саше Политико од Мактел повеќе пати напиша дека го затекол Орце Камчев во кабинетот на Љубчо додека ја правеле неговата автобиографија)

Мактел