(ВИДЕО) ГЛАСОТ НА ПРЕМИЕРОТ ЗОРАН ЗАЕВ ЕЧЕШЕ ВО СРЦЕТО НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ ПРЕД 193 ЗЕМЈИ ЧЛЕНКИ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ : КОНЕЧНО ЈА КОМПЛЕТИРАВМЕ НАШАТА ЛИЧНА КАРТА ВО ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ

0
551

Оваа година стапи во сила Спогодбата од Преспа, со што се реши 27- годишната разлика што ја имавме со Грција и заедно со Договорот за пријателство со Бугарија го забрза нашето интегрирање во НАТО и ги отстрани најголемите пречки за наша интеграција во ЕУ.

Секој лидер на граѓаните е должен да ги решава проблемите, да го одржува мирот и да создаде услови за развој и подобар живот за сите. #UNGA