(ВИДЕО) ВМРО ДПМНЕ БЕСРАМНО ГИ ЛАЖЕ СКОПЈАНИ ЗА ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ, ИМОТОТ ШТО ТОЈ ГО ПОСЕДУВА Е СТЕКНАТ СО 20 ГОДИНИ УСПЕШНА АДВОКАТСКА КАРИЕРА ДОДЕКА НЕГОВАТА СОПРУГА Е СОПСТВЕНИЧКА НА ПРИВАТНИ ГРАДИНКИ ЗА ДЕЦА

0
341

ВМРО ДПМНЕ ги лаже Скопјани дека имотот што го поседува Шиелгов е стекнат сега за 4 години, што не е точно.

Половина од имотот е наследен од починатите родители на сопругата и од своите родители кои биле успешни луѓе и стекнале станови и куќи во текот на својот живот.

Другата половина е од 20 годишната успешна кариера како еден од најдобрите адвокати во земјава. Сопругата на Шилегов пак се бави со бизнис и поседува неколку приватни градинки во Скопје.

ВМРО ДПМНЕ сака да ги излаже Скопјани дека Петре се што има стекнал сега на некаков криминален начин што не е точно, имотниот лист на Шилегов речиси и да се нема променето овие 4 години освен наследството од родителите негови и на сопругата.

Самото ВМРО ДПМНЕ беше гласно за неговиот имотен лист уште пред Петре да стане градоначалник, што значи дега самите се негираат себе, кога се збогатил пред или по станувањето градоначалник, еве едно од тие клеветнички пресови во 2015-та година: