(ВИДЕО) ВЕНКО СО ДОБРИ ВЕСТИ: НОВИТЕ ЗАРАЗЕНИ СЕ ВО РАМКИТЕ НА КЛАСТЕРИТЕ; ВИРУСОТ СЛАБЕЕ, НАД 90% ОД НОВИТЕ ЗАРАЗЕНИ СЕ СО ЛЕСНА КЛИНИЧКА СЛИКА, ОВОЈ ВТОР БРАН БРЗО ЌЕ ПОМИНЕ!

0
1401

– Ни се случува втор бран, но новите заразени се во рамките на кластерите, применивме нов алгоритам за тестирање па сега ги ловиме новите заразени во рана фаза на болеста, вирусот е ослабнат над 90% ново заразени се со лесна клиничка слика или без симптоми, затоа сметаме дека овој втор бран ќе трае кратко.

Венко Филипче на денешниот прес.