(ВИДЕО) Велески : Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Димитар Стевананџија, крие имот од јавноста!

0
1444

Пратеникот на ВМРО–ДПМНЕ, ДимитарСтевананџија, крие имот од јавноста!

Еве го неговиот Анкетен лист, со денешендатум.

image0735

Како личен недвижен имот пријавил дека е сопственик на еден стан, а како недвиженимот на родители пријавил куќа во Прилеп.

Но, имотните листови до кои дојде СДСМ Прилеп, прикажуваат два станови коиштотреба да бидат наведени во Анкетниот лист на Стевананџија.

Дали станот на улица „Васил Ѓоргов“ бр.9/2-11 во Скопје , КО Центар 2, е негов идали е тоа станот што е пријавен во анкетниот лист?

%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81-%d0%ba%d0%b8%d0%b4%d1%80%d0%b8%d1%87-1

Дали станот, според овој имотен лист на ул.Борис Кидриќ 4/16 во Прилеп е восопственост на таткото на ДимитарСтевананџија? Ако е, зошто не е пријавен воАнкетниот лист?

%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81-%d0%ba%d0%b8%d0%b4%d1%80%d0%b8%d1%87

Зошто во Анкетниот лист стои само еден стан, без конкретна локација каде се наоѓа?Стевананџија има обврска да им даде одговори на граѓаните и за други имотнипрашања.

Дали една половина од стамбената куќа на ул.Јоска Јорданоски – Прилеп е негова?Ако е негова зошто не е пријавена во Анкетниот лист?

%d1%98%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%98%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b8

Дали дел од имот во место викано Шаторов Камен КО – Прилеп е на неговата сопруга?Ако е, зошто не е пријавен во анкетниот лист?

%d1%88%d0%b0%d1%82%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd

Има ли и друг имот на пратеникот на ВМРО–ДПМНЕ што се крие од јавноста?

Колку чини вкупниот имот на Стевананџија и на кој начин е стекнат?

Очигледно дека само функционерите на ВМРО–ДПМНЕ се богатат додека сите другиграѓани осиромашуваат.
Порачуваме дека Државна комисија за спречување корупција има обврска да јапровери имотната состојба на пратеникот Димитар Стевананџија и да преземесоодветни законски мерки доколку криел имот, спротивно на законот.