(Видео) Бубо Каров пред МТВ: Сите ќе пропеат еден ден!

0
1008

Познатиот Бубо Каров на протестот пред МТВ изрази оптимизам дека допрва доаѓаат убави денови за граѓаните на Македонија, пренесува А1он.

bubok-580x320

„Некои почнаа на сред говори неконтролирано да пеат. Но сите ќе пропеат еден ден“, и порача Каров на власта.

Тој потсети на изјавата на главниот и одговорен уредник на МТВ дека Јавниот сервис не е на граѓаните туку на државата. Оваа власт рече Каров направи цел нов град и не убедува дека ни е убаво, а не успеала да ја стабилизира куќава.

Претплатата не се собира затоа што или луѓето не сакаат да плаќаат за МТВ или пак МТВ не сака да има пари.

Каров повика на масовност на овие протести, бидејќи рече е најлесно да се протестира во себе.

Целиот говор на Бубу Каров може да го погледнете ОВДЕ