(ВИДЕО) БОМБА НА СПАСОВСКИ ВО УТРИНСКИ БРИФИНГ: МИЈАЛКОВ ЦЕЛО ВРЕМЕ БИЛ ВО СКОПЈЕ, ВО ОЈО Е ОТВОРЕНА ИСТРАГА ЗА БЕГСТВОТО!

0
604

– Мијалков цело време бил во Скопје и ние тоа го знаевме. Исто така во ОЈО е започната истрага уште вчера, има назначено обвинител и истрагата е во тек за тоа кој му помогнал да избега и кој потфрлил во својата работа за повторно ова да не ни се случи. Важно беше да се одземат сите телефони, уреди, документи кои би можеле да бидат од истрагата. При претресот на неговиот дом обезбедени се електорнски уреди и документација која што може да биде дел од целиот процес. Од вчера е назначен јавен обвинител кој што директно ќе раководи со овој случај.