(ВИДЕО) БОМБА НА ОЛИВЕР СПАСОВСКИ: Јанко Бачев и уште десетина учесници во протестите ќе одговараат кривично затоа што попречија полициски службеници во полициска акција!

0
849

– Шарена револуција не тепаше полицајци. Имаше неколку инциденти на почетокот и за тоа имаше учесници кои беа санкционирани. И сега на протестите на комитите имаше луѓе кои ја попречија работата на полицијата или пак нападнаа полицајци и ние работиме на тоа да ги идентификуваме и собереме докази за сите. Еден од нив е Јанко Бачев кој се качи на полициски хермелин. Не мислам дека овие луѓе работат по наредба на странски влади, мислам дека работат за свој интерес или поради своја заблуда.

Министерот Спасовски во интервју на ТВ 24.