(ВИДЕО) БОМБА НА МИНИСТЕРОТ ЗА ВНАТРЕШНИ, ОЛИВЕР СПАСОВСКИ : Со континуирани контроли до намалување на сообраќајни незгоди

0
954

Наша цел е да имаме значително намален број на сообраќајни незгоди. Јасни се статистиките за сообраќајни незгоди во ноември 2020 година, во однос на ноември 2019 година:

➡️Намалување за 21% на сообраќајни незгоди
➡️Намалување за 36% на загинати лица
➡️Намалување за 75% на загинати пешаци
➡️Намалување за 47% на незгоди со тешки телесни повреди

Ваквото значително намалување се должи на континуираните контроли коишто ги прави полицијата.

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски.