(ВИДЕО) БОМБА НА ВАСКО ЕФТОВ: ЛЕВИЦА ИМАШЕ ДВЕ ШАНСИ ДА ПОКАЖЕ ДЕКА НЕ Е ПРИВРЗОК НА ВМРО ДПМНЕ, И ДВЕТЕ ШАНСИ ГИ ОПЛЕСКА!

0
381

Иако и Левица доста кљака, имаше доста шанси да се дистанцира од ВМРО-ДПМНЕ и двете шанси ги промашува. Првата можност беа локалните избори во Штип, и да истрчаше левица на тие избори ќе можеше да се промовира како замена за ВМРО-ДПМНЕ и втората шанса беа овие протести.

Гледате Левица дава некое соопштение ни риба ни девојка, ги поддржува протестите но остава на нивните членови дали ќе учествуваат на тие протести.

Два пати Левица имаше историска шанса не само да се дистанцира од ВМРО-ДПМНЕ туку и да покаже дека е партија која е способна да им застане на патот на ВМРО-ДПМНЕ и на СДСМ, и во двете ситуации Левица покажа дека е приврзок на ВМРО-ДПМНЕ.