(ВИДЕО) Арифи: Нема колективни права без правна држава

0
502

Треба да се разбере еднаш засекогаш дека доколку нема правна држава, ниту едно право и граѓанските и колективните, не може да се реализираат, вели универзитетската професорка Беса Арифи во неделното интервју на Радио Слободна Европа.

Арифи додава етничките и колективни права се многу важни и произлегуваат од Уставот и законите.

Извор : Телевизија24