(ВИДЕО) АБЕ КАКВА ХУНТА Е ОВАА НА ВЛАСТ?! ЗАЕВ РЕШИЛ ДА ПРАВИ ПРИЈАТЕЛСТВО СО СИТЕ ВО ЕВРОПА И СВЕТОТ, ТОЈ СЕ СРЕТНА СО СОБРАНИСКИОТ СПИКЕР НА МАЛТА КОИ ЈА ПОДДРЖАА МАКЕДОНИЈА НА ПАТОТ КОН ЕУ И НАТО!

0
1585

Премиерот Заев во рамките на официјалната посета на Малта имаше средба со Претседателот на парламентот на Малта, Анџело Фаруџиа, на која се разговараше за зајакнување на соработката на законодавните домови на двете земји.

Премиерот Заев го информираше собранискиот спикер Фаруџиа дека во македонското собрание работи  Комисија за соработка со Малта која е основана во 2017 година и дека би претставувало значаен исчекор доколу слична пармалентарна група се основа во парламентот на Малта.

Фаруџиа на средбата изрази поддршка за силната воља на македонската влада во имплементација на реформите и враќање на основните демократски начела на владеење на право, посочувајќи дека Македонија е на вистинскиот пат кон интеграцијата во Европската Унија.