(Видео)Нов тест на интелигенција кој стана хит на интернет

0
1472

Откако пред две години осамна на социјалните мрежи овој тест на интелигенција беше споделен над 3 милиони пати и заработи повеќе од 280 илјади лајкови, а само поради тоа што ги одвојува лажните од вистинските генијалци.

Тестот доби и своја „Јутјуб“ верзија и стана уште поголем хит, иако голем дел тврдат дека оваа математичка задача може да ја решат и деца од основно училиште, од друга страна твитерашите тврдат дека лицата кои имаат IQ nad 150 можат да го решат тестот, што значи само генијалците.

Оргиналниот тест е многу едноставен, ако 6+4=10, а 9+2=711, кој математички трик е во прашање?