(Видео)Новинарски пленум протестираше против лустрацијата на Јадранка Костова, Аџиев потврди дека останува длабоко нагнетен во анусот на Пастирот

0
717

olivera-trajkovska-mrt-685x320

Членови на Новинарскиот пленум и други новинари од повеќе редакции денеска одржаа протест пред зградата на МРТВ, каде се наоѓа Комисијата за верификација на факти. Новинарите се револтирани од последната одлука на комисијата за лустрација на новинарката и уредник на Фокус, Јадранка Костова, како и од најавите за лустрација на други новинари – критички кон власта.

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=iNIDENvIFOA[/youtube]

На средбата со претставниците на иницијативата Новинарски пленум, Томе Аџиев, претседателот на комисијата за лустрација, не сакал да ги слушне аргументите за специфичностите на новинарската професија и ја убедувал делегацијата дека лустрирањето на Јадранка Костова, уредничката на „Фокус“ е според законот, рече новинарката Оливера Трајковска.

Извор : А1он