(ВИДЕО)Николов: Ново чоколадо од Ставрески за владините функционери

0
939

nikolov sob 4

Владата ќе скрои големо чоколадо. Значи, чоколадото ќе го јадат владините функционери, а хартијата ќе остане кај граѓаните! Тоа чоколадо што го планирате да го зготвите не можат граѓаните да го создадат. Ова ќе се финансира само од кредити, рече во својата дискусија Марјанчо Николов, пратеник од СДСМ, на денешната седница на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието, на која почна расправата по предлог-буџетот за 2016 година.