(Видео)Како би изгледало општеството кога во него би живееле само 100 луѓе?

0
1081

Интересна видео анимација е направена со цел да ни прикаже како би изгледало општеството доколку во него би живееле само 100 луѓе.

Доколку сакате да знаете како тоа го замислуваат ескперитте во оваа област, односно социолозите тогаш погледнете ја анимацијата.