Верушевски ќе му биде советник за национална безбедност на Заев

0
951

Поранешниот разузнавач, Зоран Верушевски, ќе биде назначен за советник за национална безбедност во Владата, информира „Фокус“. Иако медиумите шпекулираа дека Верушевски ќе добие раководна функција во МВР или УБК, сепак дознаваме дека тој ќе биде советник за безбедност.

„Фокус“ стапи во контакт со Верушевски, но тој ниту ја потврди, ниту ја демантираше информацијата.