Венко Филипче : Со 4 милиони евра од ЕУ обезбедуваме опрема во здравството и го зајакнуваме здравствениот систем

0
597

Вчера остварив средба со Никола Бартолини – шеф на секторот за Програми за финансиска поддршка при Делегација на Европската Унија во Скопје.

Го финализираме стратешкиот документ – 10 годишната стратегија за развој на здравството.

Се заблагодарувам за целокупната поддршка која ЕУ и ја дава на нашата земја низ годините, особено во изминативе месеци со справувањето со пандемијата ковид-19.