ВЕНКО ФИЛИПЧЕ ОТКРИ ЗОШТО ВАКЦИНИТЕ СТИГНАА ВО ТОЛКУ МАЛА КУТИЈА: Од едно шишенце се вакцинираат 6 луѓе, тоа е по препорака на Фајзер

0
739

– Од едно шишенце се вакцинираат 6 луѓе, се раствора со физиолошки раствор, тоа е по препорака на производителот Фајзер.

Министерот Венко Филипче објасни индиректно зошто беше толку мала кутијата со фајзер вакцини, едноставно се работи за многу концентрирана вакцина спакувана во мал волумен со цел полесен и поефикасен транспорт.