ВЕНКО ФИЛИПЧЕ : ОД СРЕДА ЦЕЛОСНО УКИНУВАЊЕ НА ПОЛИЦИСКИ ЧАС, ПОВЕЌЕ ОД 100 ГОСТИ НА СВАДБИ И ПРОСЛАВИ, ДОЗВОЛЕНИ НАСТАНИ, КОНЦЕРТИ И ЗАБАВИ ВО КЛУБОВИ И ЛОКАЛНИ САМО НА ОТВОРЕНО СО 50% КАПАЦИТЕТ СО НЕ ПОВЕЌЕ ОД 1000 ЛИЦА

0
262

Утрово на Комисијата за заразни болници се донесоа следните одлуки кои ќе бидат предложени до Кризниот штаб. Од среда, 16 јуни:
➡️ Да се укине целосно полициски час. Епидемиолошката состојба е стабилна и го дозоволува ова.
➡️ Да се укине ограничувањето од максимум 100 гости на свадби и прослави.
➡️ Да се дозволи организација на настани, концерти и забави во клубовите и локалите само на отворено, со капацитет до максимум 50% од објектот и не повеќе од 1000 лица.

Фејсбук статус на министерот за здравство, Венко Филипче.