ВЕНКО ФИЛИПЧЕ И НЕГОВИОТ КОЛЕГА ИДЕН МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО Д-Р ВЛАДИМИР РЕНДЕВСКИ ИЗВЕДОА ЗА ПРВ ПАТ НОВА ТЕХНИКА НА ОПЕРАЦИЈА ШТО ВРШИ ВИЗУЕЛИЗАЦИЈА ИЛИ ФЛУОРОСЦЕНТНО ОБОЈУВАЊЕ НА ТУМОРИ СО ПРИМЕНА НА НАПРЕДНА ТЕХНОЛОГИЈА

0
1422

Денеска на Клиниката за неврохирургија со мојот колега, д-р Владимир Рендевски, идниот заменик министер за здравство, на операција за прв пат изведовме нова техника што врши визуелизација односно флуоросцентно обојување на туморите.

Оваа примена на напредна технологија, значајно придонесува за прецизно отстранување на тумор на мозокот кај пациентите. На колегите од Клиниката им благодарам за асистенцијата. На пациентот му посакувам што побрзо опоравување.

Фејсбук статус на Венко Филипче.