ВЕНКО ФИЛИПЧЕ : ЗА ПРВ ПАТ ВО УК ЗА УРОЛОГИЈА ДОБИ НАЈИНОВАТИВНА ОПРЕМА ЗА ПАЦИЕНТИ КОИ СЕ ЛЕКУВААТ НА ОВОЈ ОДДЕЛ

0
582

УК за Урологија, за првпат доби најиновативна опрема за хируршки зафати кај пациенти кои се третираат овде.

Министерството за здравство, за Клиниката купи CR рентген, лапараскопски стол и ласер Тулиум.

Овие апарати се последниот крик во медицината во областа на хирургијата, а веќе составен дел од операционите сали на Клиниката за урологија.

Нaјсофистицирани апарати и техологија соединети со експеризата на колегите даваат најдобри резултати.

Попладнево го посетив тимот предводен од д-р Сашо Дохчев и им посакав уште многу успешни операции.

Нашата грижа за пациентите продолжува. Тие заслужуваат здравствен систем по европски терк и наша цел е во целост да го спроведеме тоа.

Фејсбук статус на министерот за здравство, Венко Филипче.