ВЕНКО ФИЛИПЧЕ Е НОВИОТ ЛИДЕР НА СДСМ

0
250

Венко Филипче, поранешен министер за здравство во владата на Зоран Заев, го презеде кормилото во СДСМ.

Филипче е неврохирург кој во политиката сериозно загази во 2017 година, кога му беше доверен ресорот Здравство. Тој е пред сериозен предизвик како да ја врати СДСМ на партиските шини и да ја направи силна опозиција, а во кампањата се осврна на обединувањето како предуслов за успешно закрепнување на СДСМ и спречување на натамошни поделби.