ВЕНКО ФИЛИПЧЕ Е ЖРТВА НА “МОРАЛОТ” НА ЛЕШИНАРИТЕ, НАРЕДЕН ПАТ КОГА ЌЕ ГО БАРАТЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ БАРАЈТЕ ГИ ТОДОРОВ И ВИЛМА ДА ГО СРЕДАТ СИСТЕМОТ ШТО КОТИ ЛЕШИНАРИ И КУКАВИЦИ

0
1477

Така му иде тоа, лешинари ќе станат херои и професионалци, а професионалците со емпатија и совест жртви на “моралот” на лешинарите.

И додека сите се ставаат во чевлите на Венко, за да кажат што би направиле да се на негово место, треба да сфатат дека, можеби многу бргу ќе бидат во слична позиција и ќе си ги удрат својот камен (збор) од глава.

Ќе беше помалку лицемерно ако истиот “принцип” (збор) на прозивки за одговорност беа побарани од сите кои имаа слична или иста “ресорска позиција” и им се случеше, им се случи “пожар”.

Кога врбата ќе роди грозје, па ни тогаш можеби овој наш здравствен систем ќе најде лекарски тандем како Венко – Хасани кои знаат како треба да функционира еден здравствен систем.
Жално е за овој fucking систем еден да биде печен на ражан, а други да ладат нозе и да чекаат “да бидат прогласени за нај нај нај најдобри”, за што …, за криење зад други.

Следен пат кога ќе ви потреба Венко, јавете му се на Никола Тодоров и Вилма …, тие ќе ви го средат fucking системот што коти лешинари и кукавици.

Фејсбук статус на Фросина Ременски.