ВЕНКО СО АПЕЛ ДО МЛАДИТЕ: И ВИЕ СТЕ ВО ОПАСНОСТ, ВАКЦИНИРАЈТЕ СЕ, ПОМОГНЕТЕ ДА СЕ ВРАТИМЕ ВО НОРМАЛА!

0
222

– Јавното здравје е заедничка одговорност на сите нас, апелирам до младите каде процентот на вакцинација е многу низок да се вакцинираат, и тие се во опасност иако процентуално имаат полесна клиничка слика од болеста, но за национален имунитет треба да се вакцинираме сите за вирусот да нема каде да се вгнездува и да мутира.

Министерот Венко Филипче на пресот за стартот на кампањата за масовна вакцинација. Беше презентиран спотот од кампањата: