ВЕЛАТ НЕ НЕМА, АМА ЕВЕ СМЕ, СИТЕ ВО ШВАЈЦАРИЈА, ПЕЕМЕ ПЕСНИ ЗА МАКЕДОЊА И ВЕЕМЕ ЗНАМЕ ОД ВЕРГИНА

0
823

Заминале за Швајцарија ги оставиле своите села и градови пусти ама пеат како Солун и егејска Македонија ќе ја враќале, да не знае човек дали да се смее или да плаче, македонците се многу чуден народ, но такви се сите Балкански, не разбираат дека со национализмот го уништивме балканот и сите заминавме за Швајцарија каде одамна се простија од национализмот и живеат сложно сите заедно без разлика на етнос вера и раса и затоа се толку богати…