ВАСКО ПРСНА ДА СЕ СМЕЕ ОТКАКО МИЦКОВСКИ КАЖА ДЕКА ГИ ГУБЕЛ ИЗБОРИТЕ ПОРАДИ ЕНЕРГЕТСКО ПРАЗНЕЊЕ?!?!

0
5747

– Изборите досега ги губам порадо енергетско празнење…

– Молам, што е тоа?!

– Па тоа е кога се откажуваат закажани избори, и народот ќе доживее енергетско празнење поради одложувањето на изборите…

Реакцијата на Васко Попетрески кога го слушна ова ја гледате горе на сликата…

Колку е само ретардирана оваа теза, замислете Мицковски мисли дека народот е толку плиток во мозокот да тоа како ќе гласа и дали ќе гласа зависи од моментум кога се закажани изборите, небаре тоа е некаков потег во ефект, гласањето е состојба на свеста која е постојана и ретко се менува, еднаш на 4-5 години, ако мислиш дека една власт е лоша ќе гласаш исто без разлика кога се изборите, и ако си некој што редовно гласа ќе излезеш кога и да се изборите и обратно, ако си некој што е апатичен и не го интересира политика и гласање, нема да излезеш да гласаш кога и да се изборите, ова е толку глупа теза на лидерот на ВМРО ДПМНЕ, очаен обид да го оправа својот неуспех, он ваљда вака ги објаснува поразите во белата палата…