ВАСКО ЕФТОВ : ЗА ФАЌАЊЕТО НА ПАЛЧО ВО ТУРЦИЈА КЛУЧНА УЛОГА ИГРА ПРИЛЕПЧАНЕЦ КОЈ 30 ГОДИНИ ЖИВЕЕЛ ВО БЕЛИКЕСИР

0
823
  • За фаќањето на Љупчо Палевски – Палчо клучна улога игра нашинец, рооден во Македонија, прилепчанец од околните села кој 30 години живее во Беликесир.Ж

    Палевски пред да биде уапсен воспоставува контакт со негови пријатели кои подоцна го контактираат прилепчанецот и со него воспоставуваат комуникација.

    Палчо се среќава со прилепчанецот кој му наоѓа сместување за кое тој во неговото писмо пишува дека за смештајот платил за 2 месеци околу 600 евра.

Васко Ефтов во емисијата ,,Во Центар”.