Ванхауте: Слобода е да не се подлегне на притисокот за учество во контра-протест

0
550

Белгиецот Питер Ванхауте, кој до неодамна беше преговарач за политичката клима во Македонија, на Твитер реагира за протестите и за контрапротестите кои се организираат по одлуката на претсдателот Ѓорге Иванов за помилување на политичарите.

„Дали ве тераат да учествувате на контрапротест? Слобода е – да не се подлегне на притисокот за да се учествува на контрапротест“, пишува Ванхауте.