ВАНКОВСКА : „ЧИСТА ПРОВОКАЦИЈА“ Е ИМЕНУВАЊЕТО ГРК ЗА АМБАСАДОР НА ЕУ ВО СКОПЈЕ

0
60

„Сега ЕУ камшикот му го дава на Грк што е чиста провокација и закана“ реагира кандидатката за претседател на државата, Биљана Ванковска на именувањето на Михал Рокас за иден амбасадор на ЕУ во Скопје.

„Дали ние сфаќаме дека сме заробена држава во буквална смисла на зборот?! Кога повеќето ‘големи партии’, а и моите противкандидати се спремни да бакнат рака и да му го читаат Лисабонскиот договор, јас останувам единствен глас на отпор. Преспа мора да се раскине!“, порача преку социјалните мрежи Ванковска.