БУЈАР ОСМАНИ НА ПРЕТСЕДАВАЊЕТО НА ТУРЦИЈА НА РЕГИОНАЛНИОТ ФОРУМ ЗА МЕЃУСЕБНА СОРАБОТКА СЕ СРЕТНА СО НЕГОВИОТ ГОЛЕМ ПРИЈАТЕЛ МЕВЛУТ ЧАВУШОГЛУ

0
689

📍 На маргините на министерскиот состанок на Процесот за соработка во Југоисточна Европа, средба со мојот драг колега, Мевлут Чавушоглу.
👏 Најпрво честитки за успешното претседавање на Турција со овој важен регионален форум за соработка.
👉 Северна Македонија и Турција се пријателски земји и партнери, кои имаат и широка бизнис и трговска размена.
👉 Продолжуваме да ги продлабочуваме билатералните односи, со посебен фокус кон економската соработка.
📍 Në margjinat e takimit ministror të Procesit për Bashkëpunim në Evropën Juglindore, takim me kolegun tim të dashur, Mevlüt Çavuşoğlu.
👏 Fillimisht urime për kryesimin e suksesshëm të Turqisë me këtë Forum të rëndësishëm rajonal për bashkëpunim.
👉 Maqedonia e Veriut dhe Turqia janë vende mike dhe partner, të cilat kanë shkëmbim të gjerë biznesor dhe tregtar.
👉 Vazhdojmë t’i thellojmë raportet bilaterale, me theks të veçantë
ndaj bashkëpunimit ekonomik.

Фејсбук статус на министерот за надворешни работи, Бујар Османи.