БУЈАР ОСМАНИ БАРА ТРПЕНИЕ ВО ВРСКА СО ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ

0
247

Министерот за надворешни работи Бујар Османи на својот Фејсбук профил посочи дека објавените документи не се финалниот предлог од француското претседателство.

„Со оглед на чувствителноста на моментот, сакам да посочам дека објавените документи во некои од медиумите не се финалниот предлог кој Француското претседателство го сподели денес со Владата преку Министерството за надворешни работи. Имаме целосно разбирање од јавноста за потребата да бидат запознаени со содржината на предлогот, но во исто време ќе замолиме за кратко трпение со цел да поминат консултациите низ институциите и предлогот соодветно да биде презентиран“, напиша Османи.