БУЧКОВСКИ: МОЖЕБИ НЕ ЗА 6 МЕСЕЦИ, НО ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАВА ОЧЕКУВАМ КРЕВАЊЕ НА ВЕТОТО ОД БУГАРИЈА, КРИЗАТА ВО УКРАИНА ЌЕ ГО ЗАБРЗА ПРОЦЕСОТ

0
280

– Кризата во Украина покажа колку е важно стабилно јужно крило на НАТО, почеток на преговори со Албанија и Македонија со ЕУ ќе значи стабилен западен балкан. Бугарија е свесна дека и требаат партнери кои ќе и го чуваат грбот. Очекувам можеби не за 6 месеци но до крајот на годинава да се постигне договор и да се крене ветото од страна на Бугарија за старт на преговорите со ЕУ.

Професорот Владо Бучковски во ТВ 24 Отворено.