АУУУ ОВА Е ЈАКО, Бугарски „Фокус“ МУ ГО НАЧУКА НА Вилипче ДО ХРАНОПРОВОДОТ : Филип Петровски го снабди целото свое семејство со бугарски пасоши, а потоа ова ГОМЦЕ СКАПАНО ПЛУКА ПО договорот со Бугарија!!!

0
2163

Борбата против потпишувањето на договорот за добрососедство и пријателство со Бугарија станува бескомпромисна и во неа партијата на Никола Груевски не избира пристапи и средства, наведува бугарската агенција Фокус, пренесува Стандард.

Вечерва на телевизија Алфа ќе гостува поранешниот директор на Државниот архив на Македонија и издавач на Пулс 24, Филип Петровски, кој треба да одговори на прашањата што добива и што губи Македонија од договорот со Бугарија, чија е Македонија и чие е Илинденското востание и како Зоран Заев само за шест месеци успеа да ја спроведе платформата од Тирана, да понуди опција за промена на името во спорот со Грција и да се согласи на заедничка историја со Бугарија, наведува бугарската агенција.

Филип Петровски, по потекло од Куманово, како што наведува бугарски „Фокус“, е познат како особено близок на семејството Груевски, а веќе успеал да ги снабди своите најблиски со бугарски пасоши.

„Таткото на еден од најактивните борци против бугарско-македонските односи, Тихомир Петровски поседува бугарски пасош од 2011 година, мајка му Маринела Петровскa добила пасош во 2006 година, а неговиот брат Марко Петровски – во 2015 година“, се вели во текстот.

Во слична ситуација, како што се наведува, се наоѓа и поголемиот дел од раководството на ВМРО-ДПМНЕ како на централно, така и на регионално ниво, парламентарната група на партијата, како и дел од поранешните министри во различните кабинети на Никола Груевски.