БУГАРСКИ ТЕНИСКИ СУДИЈА ДОЖИВОТНО СУСПЕНДИРАН

0
133

Тој се изјасни за виновен за бројни прекршувања на тениската антикорупциска програма во периодот помеѓу 2019 и 2023 година, вклучително и манипулација со податоци за резултатите од натпреварите со цел обложување, олеснување на обложување, корупција, обложување на тениски натпревари и непријавување корупција.