БУГАРСКИОТ ЕВРОПРАТЕНИК КОВАЧЕВ: ДА ИМ СЕ ОДЗЕМЕ БУГАРСКОТО ДРЖАВЈАНСТВО НА ТИЕ ШТО ПЛУКААТ ПО БУГАРИЈА ВО МАКЕДОНИЈА

0
629

Бугарскиот европратеник Андреј Ковачев ќе предложи промени во бугарското законодавство во однос на доделувањето државјанства според кои:

1.Оние кои добиле бугарско државјанство, но користат говор на омраза или вршат дејствија против Бугарија, да бидат јавно означени како иматели на бугарско државјанство.

2. Ако нивните постапки продолжат, нивното бугарско државјанство ќе биде одземено. Овие луѓе мора да изберат дали ќе бидат Бугари или ќе продолжат да живеат со југословенски и антибугарски митови и легенди“-пишува бугарскиот европратеник.