БРУКА! ПЕЦАКОВ НАРЕДИЛ ДА СЕ ИЗБРКА АКТИВИСТ КОЈ СОБИРАЛ ПОТПИСИ ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ИМЕТО НА МПЦ-ОА : МИЦКОСКИ ЈАВНО СЕ СТАВИ ВО ФУНКЦИЈА НА ФАНАР

0
424

Пецаков испратил инспекција, а инспекцијата повикала полиција да го отстрани активистот кој собирал потписи за Декларацијата за зачувување на милениумското име на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија.

Ова на Фејсбук го објави Љупчо Палевски кој додава дека активистот добил забрана да постави штанд било каде во Охрид, не само на плоштадор таке првично бил поставен штандот.

-Во ОХРИД прво ПЕЦАКО пуштил Комунална инспекција, а тие затоа што МАРТИН не сакал да се тргне од плоштадот во ОХРИД со штандот на кој народ потпишува ДЕКЛАРАЦИИ, инспекторите повикале ПОЛИЦИЈА…на крајот МАРТИН доби опомена да не смее да се појави со штандот на територија на општина ОХРИД. Забрана на цела територија на ОХРИД, браоооо Пецако клошару, иди ис.уши му го на Дедоти Партениј, а ако немаш време на Тимотеј полесно ќе ти биде… СТОККАААА. Мицика преку градоначалникот се стави и јавно во функција на ФАНАР, браоссс ДПМНЕЈЦИ благодарам, ќе памтиме – напиша Палевски на Фејсбук.

Линк од објавата на Фејсбук ОВДЕ

Извор : Инфомакс.МК