Бројчаникот на Заев ОД НАРОДНАТА ПЉАЧКА почна да врти : АПАШОТ ВМРО-вски од Прилеп ГО СКРШИ МРАЗОТ, сега треба да врати 35.680 евра поради финансиски ЛУМПЕРАЈ во Кинолошкиот сојуз!

0
3599

Пишува: Зоран Милошески

Врз основа на кривичната пријава која минатата година Општинската организација на СДСМ-Прилеп ја поднесе против екс пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Панче Дамески, Кинолошкиот сојуз на Република Македонија (КСРМ) поведе постапка со која од поранешниот пратеник и прв човек на Сојузот бара да врати 35.680 евра.

Како тогашен претседател на КСРМ, во 2011 година од Кинолошката федерација на Република Бугарија Дамески примил донација во износ од 35.680 евра. Средствата во Софија му ги предал претседателот на бугарскиот кинолошки сојуз Камен Георгиев Литов, за што постои и официјален документ односно Договор за донација. Од Договорот склучен на бугарски јазик, јасно се гледа дека на 28.01.2011 година во Софија Литов на Дамески му предал 35.680 евра, средства кои требало да бидат искористени за потребите на македонскиот Кинолошки сојуз.

Повеќе за оваа сторија ќе може да прочитате на порталот ,,Публикум”