БРИСЕЛ НИ НАПРАВИ ГОЛЕМА ЧЕСТ – Премиерот Заев претседаваше со 15-тиот Состанок на Советот за стабилизација и асоцијација: Подготвени сме да зачекориме во новото поглавје во нашата историја, на пристапните преговори со ЕУ како најуспешна реформска алатка и стимул за целата држава

0
1469

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев денеска во Брисел претседаваше со 15-тиот состанок на Советот за Стабилизација и Асоцијација. Советот за СА во моментов претставува највисоко тело за одржување на формалните односи меѓу Европската Унија и Република Северна Македонија.