Братот на газдата на Курир ќе го наследи копилето Јанакиески на министерската функција

0
478

Владо Мисајловски, предлогот на премиерот Никола Груевски за нов министер за транспорт и врски, според податоците од „Медија педиа“ е брат на сопственикот на порталот Курир.

CAwo0g4y

Инаку Мисајловски, кој е роден 1985 година и има солидна кариера по државните институции. Бил државен секретар во Министерството за надворешни работи, на иста фунција и во Министерството за транспорт и врски, а во министерската фотеља седнува од позицијата директор на Јавното претпријатие за стопанисување со државни патишта.

Мисајловски бил и поранешен претседател на младинскиот општински огранок во местото Ѓорче Петров, oд каде што потекнува 80% од високите функционери на ДПМНЕ во моментов!