БРАНКОВИСТИТЕ ВО ЖЕСТОК НАПАД ЗА ОСВОЈУАЊЕ НА БИХАЧКА ПА МАКАР НАПРАВИЛЕ ПАКТ СО ГРУЕВЦИ : Гордан Георгиев го обвини СДСМ дека е вмешан во Рекет и дека се обидува да го забошоти случајот!!!

0
1991

Гордан Георгиев жестоко пука по СДСМ со своите колумни, или бара функција од Заев или бранковистите сакаат да го срушат раководството на СДСМ:

Во чие име денес преговараат двете најголеми партии за новиот закон за ЈО? Опозицијата, и самата во голем дел засегната страна во процесите на СЈО, е објективно живо заинтересирана да пропадне процесот или во најмала рака да пропаднат кејсовите на СЈО.

Власта, пак, фатена а недофатена во мучкање и прикривање на работи во врска со аферата „Рекет“ се обидува да одржи некаква пристојна и кредибилна дистанца, но таа работа не ѝ оди добро. Зборувам за македонскиот дел од власта. А ДУИ? Ах ДУИ, ДУИ…

ОЈО вели дека Заев нема врска со РЕКЕТ, Заев дури и го пријави РЕКЕТ, истрагата засега не утврдила никаква инволвираност на луѓе од СДСМ во аферата, но Гордан јава на хистеријата за Кики и Фрики, серија на клевети од текстовите на Геро. Курвински потег од страна на поранешниот потпретседател на СДСМ.