Брадестото куртонче Миленко освен политички аналитичар, шоумен, спортски новинар, измамник со визи, козар, радио водител, газда на бинго клубови и фудбалски клубови, бил и ПЕВАЉКА?!

0
1124

Дел од биографијата на овај режимски вол и сатрап на Википедија, и замислете ова брадесто куртонче да ти бил и певаљка?!

Во студентските денови работел како туристички водич. Како фудбалски судија во пониските рангови има судено на преку 200 натпревари. Повеќе од десет години членува во академскиот хор „Мирче Ацев“ од Скопје. Миленко е во составот на овој хор кога во 1982-ра „Мирче Ацев“ победува на светскиот хорски фестивал во Мидлсборо во Англија во конкуренција на 200 хора од цел свет.