БРАВО – ТОРАКАЛНИ ХИРУРЗИ ОД НАШАТА КЛИНИКА ЌЕ ИСПРАТИМЕ НА КЛИНИКАТА АКХ ВИЕНА НА МЕДИЦИНСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ, КАДЕ ЌЕ СЕ ОБУЧУВААТ ДА ТРАНСПЛАТИРААТ БЕЛИ ДРОБОВИ

0
317

Ова денеска го договоривме со торакалниот хирург, проф.д-р Волтер Клепетко кој лани го предводеше тимот на хирурзи кои успешно извршија трансплантација на бели дробови на пациентка заразена со Ковид.

Ова беше првпат во Европа едно лице заразено со коронавирус да има трансплантација на бели дробови од донор. Со д-р Клепетко договоривме соработка и во други области во хирургијата.

Чест ми е што денеска беше мој гостин, за спомен му подарив пеперутка во филигран, со себе да ја понесе традицијата и умешноста на нашите мајстори на филигранството.

Фејсбук статус на министерот за здравство,  Венко Филипче.