БРАВО СДСМ – ДОСЛЕДНИ НА ИДЕАЛИТЕ НА ЛЕВИЦАТА ВО СВЕТОТ!!!

0
609

Денеска се отвори првиот Дневен центар за Даунов синдром во Република Северна Македонија. Целата адаптација и опремување на овој Дневен центар комплетно одговара на потребите на децата за поддршка на нивниот психофизички развој.

Овие центри се важен дел од нашата борба и нашата цел, да овозможиме целосно вклучување на лицата со попреченост во општеството и да создадеме едно општество за сите.